Врятуємо унікальну історичну будівлю!
Для кожної людини найдорожчим являється місто, де вона народилася і виросла. Для нас це Кременчук. У роки 2 світової війни він був зруйнований на 97%, вціліли лише деякі будівлі кінця XIX-початку XX ст. Будинок, про який піде мова, дивом уцілів, але знаходиться на межі руйнування. Ви можете сказати, що ми підіймаємо цю тему не вчасно, але справа в тому, що якщо саме зараз не вжити заходів до збереження історичної спадщини, то це буде злочином перед нашими нащадками. Пам'ятайте слова: Народ, який забув своє минуле, не має майбутнього. Півтора століття тому, відомим російським художником з Кременчука Євграфом Крендовським була написана картина «Площа провінційного міста», яка нині експонується в Московській Третьяковській галереї. Довгий час вважалося, що на цій картині зображено Олександрівську (нині Круглу) площу в Полтаві. У 2015 році В.О.Тарасовим і мною було доведено, що на полотні художник зобразив ринкову площу і будинок тилових складів посада Крюків, нині Крюківський район міста Кременчука. Унікальна споруда складів, збудована ще в 1810 році, зараз знаходиться в жалюгідному стані. У листопаді 2015 року в Третьяковській галереї відбулася щорічна конференція, на якій пролунала і наша доповідь. Зараз ми ведемо перемови з дирекцією галереї про те, щоб повернути правду і зробити корекцію назви картини. Ми ж, городяни, повинні докласти зусиль для того, щоб зберегти історичну будівлю, зображену на картині. Розповідь-дослідження про нашого земляка, художника Є.Ф.Крендовського, його картину і будинок інтендантських складів: http://poltavahistory.inf.ua/facts_r_9.html У минулому році була написана музична поема, присвячена цій темі: https://youtu.be/6aTX6eAV_dE Звернення до засобів масової інформації міста залишились без уваги. Таке відчуття, що на згадку про цей будинок накладено табу і її списано з рахунків міста. Навіть на Гугл і Яндекс картах будівля не має адреси! ЗВЕРТАЄМОСЯ ДО МЕШКАНЦІВ МІСТА З ПРОХАННЯМ ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ, А МІСЬКУ ВЛАДУ ВЖИТИ ЗАХОДІВ ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЦІЄЇ ПАМ’ЯТКИ АРХІТЕКТУРИ.