Собор на площади Победы
Девятого августа 2018 года депутаты приняли решение о предоставлении участка в постоянное землепользование религиозной общине Свято-Успенской Украинской православной церкви Киевского патриархата. Много людей выступали против застройки самой большой площади Кременчуга и выдвигали аргументы в пользу своего мнения. К сожалению на сессии Кременчугского горсовета мэр не дал голоса активистам. Согласно Конституции Украины, р. 1, ст. 5 "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ". Предлагаю вынести решение по данному вопросу на рассмотрение всей общины города Кременчуга.
На електронну петицію стосовно будівництва Собору на пл. Перемоги, розміщену Вами на офіційному веб-порталі Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету 15.08.2018 року, виконавчий комітет Кременчуцької міської ради повідомляє наступне.
На підставі звернення та доданого до нього розробленого та погодженого згідно чинного законодавства проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на пленарному засіданні сесії Кременчуцької міської ради від 09.08.2018 було прийнято рішення «Про надання земельних ділянок в постійне користування в м. Кременчуці», пунктом 1 якого релігійній громаді Свято-Успенської української православної церкви Київського патріархату в м. Кре-менчуці передано в постійне користування земельну ділянку площею 972 кв.м. (кадастровий № 5310436100:08:004:0116) для будівництва Свято-Успенського кафедрального собору на його історичному місці на площі Перемоги.
Проект вказаного рішення було оприлюднено на офіційному веб-сайті Кременчуцької міської ради 21.06.2018 з дотриманням умов Регламенту Кременчуцької міської ради VII скликання, затвердженого рішенням Кременчуцької міської ради Полтавської області від 22.12.2015 (зі змінами).
Відповідно  до  розпорядження  міського  голови  від  06.09.2016  № 288-Р
06 жовтня 2016 року були проведені громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проекту містобудівної документації про можливість розміщення Свято-Успенського  кафедрального собору на його історичному місці, в районі площі Перемоги в місті Кременчуці.
       На сесії Кременчуцької міської ради від 31.01.2017 було затверджено  Програму розробки містобудівної документації у місті Кременчуці на 2016-2020 роки із змінами, на підставі якої рішенням виконавчого комітету Кременчуцької міської ради від 04.07.2017 № 634 було затверджено додатково внесені зміни до детального плану території центральної частини міста, в частині розміщення на площі Перемоги Успенського собору.
       Враховуючи вищевикладене, розміщення Свято-Успенського  кафедрального собору на його історичному місці, в районі площі Перемоги в місті Кременчуці, відповідає містобудівній документації м. Кременчука, яка була розроблена та затверджена у відповідності до діючого законодавства.

Міський голова                                                                В.О.МАЛЕЦЬКИЙ