Вимагаємо підтримати програму Ростислава Зауральського щодо заготівлі аутоплазми для породіль.
Вимагаємо термінового відновлення програми по заготівлі аутоплазми для породіль Кременчука! Сімнадцять років тому кандидатом медичних наук, завідувачем відділу трансфузіології Кременчуцького пологового будинку Ростиславом Зауральським було розроблено унікальну програму заготівлі аутоплазми для породіль. Суть даної програми полягає в заборі крові у вагітної жінки та отримання з неї аутоплазми, яка в подальшому буде використана для того, щоб не було ускладнень під час пологів. За цей час близько 15000 породіль за допомогою даної методики було врятовано від різних ускладнень, що покращіло життя та здоров’я жінкам та немовлям. На 90% зменшилась статистика післяпологових ускладнень. На сьогоднішній день, жінки не можуть скористатись даною програмою вже майже 2 місяці. Яскравий приклад – на початку червня 2019 року, породіллі в місті Миргород було влито донорську кров, що призвело до дуже тяжких ускладнень. Ми не хочемо так ризикувати! Життя наших породіль та немовлят у Ваших руках! Вимагаємо від міського голови, Віталія Малецького та депутатів Кременчуцької міської Ради підтримати програму Ростислава Зауральського по заготівлі аутоплазми породіллям та взяти її реалізацію під особистий контроль.