Про звернення Кременчуцької міської ради до Президента України, ВРУ, КМУ, щодо припинення розгляду законопроектів спрямованих на запровадження ринку земель сільгосп призначення, в тому числі законопроекту № 2178-10.
Вже понад 100 рад різних населених пунктів України звернулись до Президента України, ВРУ, КМУ щодо припинення розгляду законопроектів, спрямованих на запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення. Запровадження повноцінного ринку землі на даний час є вимогою до України від міжнародних кредиторів. Однак, враховуючи те, що на Сході України наразі йдуть бойові дії, відкриття ринку землі це ризик втрати території. Сьогодні повністю відсутні в державі ринкові механізми, які мають допомогти сформувати реальну ціну на землю, а нормативно грошова оцінка занижена в десятки раз. Надзвичайно високим є ризик масового скуповування земельних паїв і формування на цій основі не орендодавців, а монопольних власників, які використають один з останніх неприватизованих ресурсів країни. Отже, продаж землі практично без обмежень порушить стабільність роботи агропромислового комплексу, створить загрозу продовольчій безпеці держави, може призвести до дестабілізації та остаточного занепаду українського села, а також стати причиною потужного соціального вибуху.