Припинити випуск газети “Кременчуцькі новини”, спрямувати кошти на медпрепарати та обладнання для протидії коронавірусу.
У ситуації, коли загроза коронавірусу змінила життя міста, вважаємо, що Кременчуцька міська рада повинна витрачати бюджетні гроші лише на першочергові потреби. Зараз міська влада звертається до бізнесу, діяльність якого й так йде “в мінус”, і бізнес все одно фінансово допомагає лікарням. Люди мобілізуються, переглядають пріоритети, відмовляються від забаганок і думають про головне — збереження здоров'я і життя. Але починати кременчуцькій владі слід із себе: замість витрат на піар спрямувати гроші на потреби охорони здоров’я кременчужан. Тому вимагаємо зупинити витрачання коштів на друк і розповсюдження газети “Кременчуцькі новини”, а зекономлені кошти перерозподілити на потреби медицини. Тим більше, що Держаудитслужба зобов'язала КП “Кременчуцька телерадіокомпанія” розірвати договір на 9,3 млн.грн через виявлені порушення. У березні за газету з бюджету Кременчука вже сплачено понад 700 тисяч гривень. Ці гроші вкрай необхідні сьогодні на медпрепарати та обладнання. Шановний мер і депутати, забудьте про вибори завтра, думайте про людей сьогодні!
Розглянувши Вашу петицію від 24.03.2020 року, повідомляємо, що відповідно до Постанови Кабінету міністрів від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» з 12 березня  на усій території України встановлений карантин. Розпорядженням Кабінету Міністрів  від 25.03.2020 № 338-р єдина державна система цивільного захисту України переведена у режим надзвичайної ситуації. У державі розроблено і вживаються ряд  заходів щодо запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19, вживаються заходи з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації. Йде справжня боротьба за здоров’я і життя громадян. І в такій ситуації зараз знаходиться весь світ.
У Кременчуці відповідно створено і працюють:  Штаб оперативного реагування щодо запобігання поширенню на території міста Кременчука гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;  тимчасова протиепідемічна комісії при виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради Полтавської області.  Кременчуцька міська ланка територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту переведена в режим надзвичайної ситуації, діє штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації,
На всій території України запроваджено ряд вимушених обмежувальних карантинних заходів. І з кожним днем поки що ці заходи лише посилюються. Важко усім, але найважче зараз медикам. Їм доводиться боротися з невідомим донедавна вірусом, від якого немає ні ліків, ні вакцини, який ще не вивчений і недосліджений.  Тому наше завдання підтримати і матеріально, і морально медичну галузь, забезпечити медиків і лікарняні заклади усім необхідним, аби вони могли працювати в таких нелегких умовах, над чим ми і працюємо зараз.
Але, щоб запобігти розповсюдженню коронавірусної інфекції, щоб уберегти більшість громадян від зараження,  немало важливим є  питання інформування населення щодо ситуації з розповсюдженням коронавірусу, проведення роз’яснювальної роботи про необхідність дотримання карантинних заходів. Тому наразі роль усіх засобів масової інформації досить вагома. І ми вдячні усім ЗМІ Кременчука, як електронним, так і друкованим, за оперативне інформування населення про події сьогодення, за профілактичну і попереджувальну роботу щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції в місті. Впевнений, що разом ми здолаємо невидимого ворога, ім’я якого COVID-19. Здоров’я всім і побільше приємних новин.

Заступник міського голови                                      Р. ПРОЦЕНКО