Скасування єдиного податку для підприємців 1 та 2 груп на період карантину
Ми, представники мікробізнесу м. Кременчука, глибоко стурбовані ситуацією, що склалася у підприємницькому середовищі у зв’язку з вимушеним карантином. На даний час ситуація розвивається не на нашу користь і тому ми вимушені звернутися до місцевої влади та депутатів щодо відміни єдиного податку на час карантину. Верховна Рада України надала право місцевим органам самоврядування приймати рішення про внесення змін до прийнятого рішення про встановлення місцевих податків та зборів щодо зменшення ставок єдиного податку (ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби») Пропонуємо на час карантину ввести НУЛЬОВУ СТАВКУ єдиного податку для 1та 2 групи підприємств, що застосовують спрощену систему оподаткування і які на разі не проводять господарську діяльність. Після закінчення карантину на півроку ввести знижену ставку оподаткування для вищезазначених груп у розмірі 50% від існуючої на даний момент.