Забезпечити безпечний простір для населення поряд із тротуарними доріжками на острівці із білою альтанкою у Міському Саду.
Територія сучаcного парку, як зони відпочинку та активних прогулянок, повинна бути доступна та безпечна для всіх груп населення будь-якого віку. Міський сад у Кременчуці має зручне місцерозташування та гарні краєвиди. Це одне із милих серцю місцин для прогулянок. І молодята під час весілля, і діти, які ледь навчилися ходити, і літні люди, і активна молодь йдуть відпочивати до Міського саду. Молодь займається йогою, відвідує спортивний майданчик, розсікає на самокатах по доріжкам парку. Літні люди сидять, відпочивають на лавочках, діти будь-якого віку щасливі побачити рибок та птахів, пограти у жмурки поміж дерев, побігати по мощених тротуарною плиткою доріжках. Як такого дитячого майданчика у парку не має, є спортивний, для дорослих та дітей шкільного віку. Який трохи незручний, завеликий, інколи небезпечний для дошкільнят. Асфальтні доріжки у парку ще із радянського періоду, не є рівними та мають ребристу структуру, дуже завеликі каміння асфальту, яке дуже шкодить рукам та ногам дітей під час активних ігор на природі. Тому дітям безпечніше або гратися у пісочниці, або весело бігати по мощеним плиткою доріжках поряд із водоймою. На острівці, де розташована біла альтанка, завжди дуже-дуже багато дітей. __________________________________________________________________ Одночасно із тим, викликає занепокоєння розташування металевих стержнів - штирів на клумбі поряд із доріжками на острівці із білою альтанкою в центрі парку. 5см - приблизно така відстань між пішохідною доріжкою та металевими стержнями. У деяких панянок зачіпається занадто довга сукня за них, цими штирями також цікавляться діти. Інколи діти ведуть себе дуже рухливо, або вражено-здивовано чи злякано плескають у ладоні під час спілкування із лебедями та роблять крок-два назад з вузької доріжки мощеною плиткою на траву і через металеві штирі втрачають рівновагу. У такій ситуації ледь-ледь встигаєш зловити маля у польоті, щоб Він не впав та не вдарився о металевий стержень. Те ж саме стосується і дорослих. Металеві стержні висотою приблизно 7 см у траві не завжди помітні, після дощу, під час ожеледиці буває дуже слизько, можна втратити рівновагу на доріжці і впасти на дану конструкцію, отримати травму. Особливо неуважні та необережні літні люди, які полюбляють прогулянки у Міському Саду. У такої людини може запаморочитися у голові, зачепитися ціпок або нога за плитку, людина може легко впасти, не встигнувши скооперуватися задля безпечного приземлення, через поважний вік й проблеми зі здоров*ям. Кременчужани повинні бути впевнені у власній безпеці під час спілкування із флорою та фауною під час відвідування парку. Прошу здійснити заходи щодо попередження травматизму у відпочиваючих Міського Саду та зробити безпечну накладку (накладки) на металеві стержні (штирі) на клумбах поряд з білою альтанкою.