Створити електронну енциклопедію (базу) експонатів із фонду Кременчуцького краєзнавчого музею
Місто Кременчук старовинне за своєю історією. Змінювалися епохи, змінювався облік міста. Сучасне місто практично не зберегло, на превеликий жаль, традиційного класичного архітектурного стилю, притаманного багатьом європейським містам. Кременчук – це здебільшого архітектура років розбудови радянського союзу. Монолітні будівлі, бетон і цегла. Прямі чіткі лінії. Однаковість у всьому. Місто – робочих будинків. Залишилися окремі будівлі у Крюкові та в Центрі, яких молодь Молодіжного чи Лашків не бачила або лише мимохідь проїздом. І, лише сьогодні, окремі будівлі, елітні новобудови, багатоповерхівки, починають ошатно й витончено прикрашати вулиці Кременчука. 10 років не маємо змоги відвідувати і міський музей, доторкнутися до історії, побачити артефакти, історію наших пращурів. Загальновідомий факт, що світогляд людини, її особистість, духовність, стиль, смак, любов до Батьківщини, почуття цінності речей, поваги до результатів праці людей формують не лише соціум та авторитет окремих осіб, а і візуальний зовнішній світ навколо. Повага до надбання минулих поколінь, збереження цінностей сучасності, любов до рідного міста, і, навіть, бережне ставлення до нових зупинок у місті (!), цілих лавочок у парках, дворах будинків, чи архітектурних елементів, нещодавно створених креативною молоддю, не виникне на порожньому місті. Без підґрунтя, без основ. Цінність до таких речей, пошана до творів рук інших людей повинна виховуватися змалку. Гарні природні краєвиди, споглядання пейзажів, або, наприклад, архітектурна візуалізація, шедеври – твори рук художніх майстрів, скульпторів. Так само як і артефакти минулого, експонати із музейних фондів могли стати тим підґрунтям для формування цінностей у житті та пріоритетів під час становлення розвитку молоді Кременчука та світосприймання більш старших поколінь кременчужан. ! Прошу владу міста ініціювати питання щодо оцифровування зображень експонатів, фотографічних знімків, архівних документів із музейних фондів м. Кременчука шляхом фотографування/сканування/відеофіксації тощо з метою розміщення зображень на єдиному сайті Електронної енциклопедії (бази) експонатів із фондів та архівів Кременчуцького краєзнавчого музею. Навіть, якщо музей розпочне свою роботу, сайт стане у нагоді кременчуцьким емігрантам та заробітчанам закордоном, а також їхнім дітям. .