Надати дозвіл навчатися дітям початкових класів.
Прошу надати можливість навчатися в школі дітям початкових класів враховуючи наступні фактори: 1. Діти початкових класів, ще не мають навичок навчання дистанційно, що буде порушувати ст.53 Конституції України ; 2. Дітям з м. Кременчук, будуть зроблені не рівні умови навчання для початкових класів ніж у більшості міст України. Тобто діти з нашого міста будуть обділені і будуть відставати за програмою. Це порушує Стаття 3. Закону України про освіту; 3.Багато батьків з нашого міста будуть змушені брати відпустку за власний рахунок, або зовсім звільнитися з роботи, щоб дитина 6-7 років була присутня на онлайн навчанні, щоб не залишати її одну вдома в небезпеці бо батьки відповідальні за життя та здоров’я дитини, тут порушується Стаття 3 "Конвенція ООН про права дитини". 4.Так як, батьки не будуть працювати на час дії дистанційного навчання і не будуть отримувати зарплатню, платити з неї податки, що становлять більшу частину надходжень до бюджету м. Кременчук., що приведе до дефіциту коштів в місті і зриву виконання бюджету на 2021 і 2022 рік. Впевнена, що багато з батьків захочуть додать з пару десятків пунктів до петиції, але навіть враховуючи вище викладене, прошу надати дозвіл навчатися дітям початкових класів.

Вікторії СТРЮЧАЛІНІЙ

На електронну петицію, яка розміщена Вами на офіційному вебпорталі Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області та виконавчого комітету щодо навчання учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області з використанням технологій дистанційного навчання повідомляю наступне.
Статтею 9 Закону України «Про освіту» передбачені форми здобуття освіти. Основними формами здобуття освіти є: інституційна (очна (денна, вечірня), заочна, дистанційна, мережева); індивідуальна (екстернатна, сімейна (домашня), педагогічний патронаж, на робочому місці (на виробництві); дуальна.
Листом № 1/9-433 від 28 серпня 2021 року «Про окремі питання діяльності закладів загальної середньої освіти у новому 2021/2022 навчальному році» Міністерство освіти і науки України повідомило керівників департаментів, управлінь, освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та керівників закладів загальної середньої освіти, що у 2021/2022 навчальному році освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується відповідно до законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», інших актів законодавства та освітньої програми (освітніх програм) закладу освіти з неухильним дотриманням Протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного   лікаря   України   23   квітня   2021   року   № 4,   вимог  постанови
Кабінету Міністрів України  від  09  грудня  2020  року  №  1236  (із змінами) «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та Рекомендацій щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти.
В умовах пандемії навчання здобувачів освіти може відбуватися (за потреби)  з  використанням  технологій  дистанційного  навчання   відповідно до Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 08 вересня 2020 року № 1115, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 вересня 2020 року за № 941/35224.
Згідно з підпунктом 2 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 17 березня 2020 року № 530-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» на період встановлення карантину власником установи, організації або уповноваженим органом може змінюватися режим роботи закладу.
Розглянувши епідемічну ситуацію в межах Кременчуцької міської територіальної громади щодо стрімкого зростання захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі COVID-19, з метою збереження здоров’я життя дітей у зв’язку з постійним зростанням захворюваності по місту серед  дорослого та дитячого населення на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, 21.10.2021 місцевою комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Кременчуцької міської територіальної громади прийнято рішення щодо запровадження з 25.10.2021 терміном на чотири тижні у закладах загальної середньої освіти Кременчуцької міської територіальної громади режиму роботи закладів з використанням технологій дистанційного навчання (протокол від 21.10.2021 року № 14).

З повагою
Міський голова                                                     Віталій МАЛЕЦЬКИЙ