Реорганізація Кременчуцького міського центру позашкільної освіти.
Шановний міський голова! Шановні депутати міської ради До Вас звертаються батьки вихованців та колишні вихованці Кременчуцького міського центру позашкільної освіти. На чергову сесію Кременчуцької міської ради, яка відбудеться 23 листопада, виноситься проєкт рішення «Про внесення змін до відомостей та реорганізацію шляхом приєднання комунальних позашкільних закладів освіти, підпорядкованих Департаменту освіти Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області». Згідно з цим проєктом передбачено суттєво змінити організаційну структуру позашкільних навчальних закладів міста Кременчука, а саме: змінити назву Кременчуцького еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Полтавської області на Кременчуцький міський центр позашкільної освіти «Спектр», а Кременчуцький міський центр позашкільної освіти й Кременчуцький міський Центр позашкільної освіти «Лідер» реорганізувати шляхом приєднання до вищезгаданого Кременчуцького міського центру позашкільної освіти «Спектр». Такі дії міської влади суперечать пункту 572 Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 276, яким визначено забезпечення доступності позашкільної освіти як один із пріоритетів Уряду і формують недовіру до державної політики в цілому. Ми проти такої антидержавної політики, яка позбавляє дітей якісної позашкільної освіти. Вже з 15 вересня цього року міська влада заборонила працювати сумісникам та відкривати нові гуртки в цих закладах, тож понад 15 керівників залишилися без роботи, а близько 400 вихованців – без улюблених гуртків. Серед вихованців КМЦПО кандидати в майстри спорту та майстри спорту авіамоделісти, судномоделісти, ракетомоделісти, картингісти. Кременчуцький міський центр позашкільної освіти, колишня станція юних техніків - центр дитячої творчості Кременчука. Сьогодні безоплатну освіту в центрі отримують більше ніж 900 дітей. Діти приходять поглибити свої інтереси за потребами. За час існування СЮТ, навчаючись в гуртках, додаткову освіту здобули тисячі дітей. Тільки чемпіонів та призерів КМЦПО виховав декілька тисяч. З 1974 року КМЦПО розташований в будівлі, побудованій за типовим проєктом для закладів позашкільної освіти, яка знаходиться в центрі міста. Саме розташування КМЦПО, на нашу думку, і є основною причиною вищевказаної алогічної реорганізації. Коли гуртки технічного спрямування підпорядковують природознавчому закладу, який розташований не в центрі міста і знаходиться в приміщенні колишнього дитячого садочка. Це перший крок на шляху поступового скорочення гуртків і ліквідації КМЦПО, на місці якого можна звести багатоповерхівку і побудувати торговельний центр. Просимо Вас допомогти зберегти зразок позашкільного закладу, в якому навчається багато дітей, а серед них чимало вихованців пільгових категорій. Будь ласка, допоможіть їм здобувати позашкільну освіту там, де є для цього всі умови. З повагою, батьки вихованців КМЦПО та колишні вихованці.