Звернутися до Полтавської обласної військової адміністрації щодо скорочення комендатської години
З 1 вересня 2022 року Полтавська ОВА своїм рішенням скоротила комендантську годину в Полтавській області, виправдовуючи це кількістю правопорушень у вечірній час. Ми, представники кременчуцької спільноти, керуючись статтею 5 Конституції України, що визначає нас, народ, єдиним джерелом влади, повідомляємо, що непорядними громадянами комендатська година фактично ігнорується. Відповідальності за порушення комендантської години на законодавчому рівні не існує, тому незаконослухняним громадянам нічого не загрожує. Однак, добропорядним громадянам доводиться дотримуватися комендатської години. Таким чином, подовження комендатської години не вирішує проблему правопорушень у вечірній час. Водночас, добропорядним громадянам доводиться скорочувати робочі зміни, раніше зачиняти свій бізнес. Окрім того, що це суттєво знижує якість життя, це також змушує страждати економіку області та міста. Наголошуємо на прикладі міста Дніпра: там комендантська година починається опівночі. Зауважимо, що Дніпро фактично є прифронтовим містом, а в області ведуться бойові дії. Тим не менш, там така коротка комендатська година не заважає збереженню громадського порядку. У зв’язку з вищенаведеними фактами й аргументами, просимо Кременчуцьку міську раду звернутися до Полтавської обласної військової адміністрації щодо скорочення комендатської години й повернення її початку до 23:00.