Про перейменування вул. Пролетарської на вул. Кузьми Скрябіна
Прошу підтримати петицію та увічнити ім'я чи не найбільшого патріота, волонтера, я б навіть назвала-проповідника, легендарного співака та автора оригінальних, філософських, близьких кожному пісень-Кузьму Скрябіна. В багатьох містах України в Житомирі, Дніпродзержинську,Чернігові, Харкові, Херсоні, Кіровограді (навіть без петиції та будь яких проблем) перейменовують одна за одною вулиці на вул. Кузьми Скрябіна, Маю надію, що вмісті багато прихильників його поглядів, діяльності, творчості і що ми теж отримаємо вулицю Кузьми Скрябіна.
Розглянувши електронну петицію стосовно перейменування вулиці Пролетарської на вулицю Кузьми Скрябіна виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області повідомляє наступне.
З 19 по 28 січня 2016 року кременчужани ознайомились з усіма варіантами найменувань об’єктів топоніміки міського підпорядкування і проголосували за обрані назви на офіційному веб-порталі Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету. За результатами голосування було сформовано робочий перелік скверів, парків, вулиць, провулків, тупиків, проїздів, проспектів, площ, набережних з новими назвами, що набрали найбільшу кількість голосів. Додатково питання про перейменування об’єктів топоніміки Кременчука було розглянуто на пленарному засіданні позачергової сесії Кременчуцької міської ради 16 лютого 2016 року. На основі прийнятого радою рішення міський голова підписав розпорядження № 58-Р від 18.02.2016 «Про перейменування вулиць, провулків, тупиків, проїздів, парків та скверів міста Кременчука».
Що стосується перейменування вулиці Пролетарської на вулицю Кузьми Скрябіна то відповідно до статті 3, пункту 5 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», її перейменування можливе лише після проведення засідання комісії з питань найменування об’єктів міського підпорядкування, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків у м. Кременчуці, на якому вирішуються питання та порядок проведення громадського обговорення, які проходять гласно і відкрито, дата, час і місце проведення комісії завжди оприлюднюються в плані міських заходів на офіційному веб-порталі Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету, тому Ви і усі бажаючі можуть бути присутніми на них та висловлювати свою думку. У разі підтримки громадянами ідеї перейменування вулиці Пролетарської на вулицю Кузьми Скрябіна - це питання буде винесено на розгляд сесії міської ради.

Міський голова                                                        В.О.МАЛЕЦЬКИЙ