Провести прозрачный перерасчет стоимости проезда в маршруках с учетом стоячих пассажиров
По причине того ,что перевозчики, в предоставленной руководству города информации, подают расчеты без учета фактически находящихся в транспорте стоячих пассажиров, а так же по причине того, что расчеты проводит сам перевозчик, а не независимая организация, рекомендую: - провести независимый прозрачный расчет реальных объемов пассажиропотока с привлечением СМИ; - принимать меры к маршрутным организациям, которые будут саботировать проведение реальной экспертизы ( не будут выпускать автомобили на маршрут, искусственно создавая дефицит транспорта); - в случае отказа проведения перерасчета с привлечением независимых лиц - дать публичный ответ по причине таких действий, направленных против избирателей в интересах владельцев пассажирских перевозок. Причина для проведения пересчета - журналистский материал в одном из СМИ г. Кременчуг http://www.telegraf.in.ua/topnews/2015/03/25/v-kremenchuge-v-2-raza-zavyshayut-stoimost-proezda-v-marshrutkah_10044041.html
Розглянувши Вашу електронну петицію стосовно проведення прозорого перерахунку вартості проїзду на міських автобусних маршрутах з урахуванням пасажирів, які стоять, виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області повідомляє наступне.
Враховуючи те, що відповідно до чинного законодавства виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області не має повноважень втручатись в діяльність підприємств, установ та організацій усіх форм власності, тому, для встановлення або перегляду тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському пасажирському автотранспорті, підприємства-перевізники подають всі необхідні завірені належним чином документи, згідно до затвердженого наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту» та постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту».
Відповідальність за достовірність даних, викладених в документах, несе особисто кожне підприємство-перевізник, яке їх подає.
Додатково повідомляємо, що відповідні проекти рішень щодо затверджень тарифів на послуги перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування та всі пакети документів, на підставі яких вони були розроблені, виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області обов’язково подає на погодження до Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Міський голова                                          В.О. МАЛЕЦЬКИЙ