Заборонити рух вантажного та великогабаритного транспорту через Крюківський міст.
Заборонити, або суттєво обмежити, рух вантажного та великогабаритного транспорту через Крюківський міст.
Розглянувши електронну петицію стосовно заборони руху вантажного транспорту по мосту через р. Дніпро виконавчий комітет Кременчуцької міської ради повідомляє наступне.
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2012 № 301 «Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення» через м. Кременчук  проходять дві автомобільні дороги загального користування державного значення: міжнародна дорога Полтава – Олександрія М-22 протяжністю 13,9 км та національна автомобільна дорога Бориспіль-Дніпропетровськ–Запоріжжя Н-08 протяжністю 13,2 км. Ці дороги суміщаються з міськими дорогами, в тому числі і проходять по мосту через р. Дніпро. Балансоутримувачем мостового переходу є Статутне територіально-галузеве об’єднання «Південна залізниця». На замовлення Південної залізниці Дніпропетровським національним університетом залізничного транспорту  ім. академіка В. Лазаряна проведено обстеження та випробування всіх залізобетонних конструкцій автопроїжджої частини мосту через р. Дніпро. Згідно з висновками від 10.11.2007 № 630, по мосту можливий рух автотранспортних засобів загальною вагою до 13т з навантаженням на вісь не більше 9,5т. Враховуючи вищевикладене, рішенням виконавчого комітету Кременчуцької міської ради від 03.04.2009 №247 «Про впорядкування руху автотранспорту по мосту  через р. Дніпро в м. Кременчуці» визначено встановити дорожні знаки 3.15 «Рух транспортних засобів, маса яких перевищує 13 т заборонена» та 3.16 «Рух транспортних засобів, навантаження на вісь яких перевищує 9,5 т заборонено».  Відповідність встановлених дорожніх знаків підтверджено регіональною філією «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» від 08.04.2016 року.
На підставі вищевикладеного, заборонити повністю рух вантажного транспорту немає можливості.

Міський  голова                                                                 В.О. МАЛЕЦЬКИЙ