Відкрити в місті пункти по прийманню побутових відходів отруйних для навколишнього середовища від населення
Багато мешканців міста задаються питанням куди подіти відпрацьовані батарейки, ртутні термометри, старі телевізори, монітори. На жаль в місті не має інформації куди це слід дівати, всім хочеться жити в чистому місті та пити чисту воду, пропоную створити пункти приймання таких відходів.
На Вашу електронну петицію стосовно відкриття у місті Кременчуці пункту прийому побутових відходів від населення, які отруйні для навколишнього середовища виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області повідомляє наступне.
На сьогоднішній день Кременчуцьке КАТП 1628 має ліцензію, на підставі якої займається прийомом на тимчасове зберігання ртутьвміщюючих ламп та відпрацьованих ртутьвміщюючих термометрів. Від підприємств та організацій - на договірних засадах (за встановленим тарифом), від населення - безкоштовно. Пункт прийому знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Горького, 48/75
Наявна ліцензія не дає підстав для прийняття на тимчасове зберігання відпрацьованих батарейок, старих телевізорів та моніторів.
Для відкриття пункту приймання батарейок, старих телевізорів та моніторів вказане підприємство не має відповідної ліцензії. Для її отримання у Кременчуцького КАТП 1628 на даний час не має відповідної матеріально-технічної бази, що буде відповідати ліцензійним вимогам (згідно наказу № 433 Міністерства екології та природних ресурсів України від 04.11.2011 року «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами»), а саме: відсутність спеціально обладнаних місць для тимчасового зберігання відходів першого класу небезпеки.
Наразі, Кременчуцьке КАТП 1628 спільно з представниками Європейського інвестиційного банку вивчає європейський досвід поводження з аналогічними відходами, в тому числі: розглядає можливість організації відповідних пунктів прийому в м. Кременчуці (інвестиційний проект).

Міський голова                                                        В.О.МАЛЕЦЬКИЙ