звільнення вулиць від безпритульних тварин (собак)
звільнити вулиці від безпритульних тварин (собак), так як вони являють собою загрозу для здоровья людей. кидаються на перехожих, лякають агресивною поведінкою дітей. був свідком нападу собаки на дитину, слава Богу перехожий встиг відігнати собаку, але дитина була злякана. Таких прикладів можна навести дуже багато. Сам став об'єктом нападу собак на перехресті вулиць Перемоги та вулиці Івана Мазепи. Проведена стерилізація та кліпса в усі собаки не вирішує проблеми. якщо міська влада одягнула на собаку кліпсу, тоді саме міська влада відповідає за наслідки, пов'язані з можливими нападами собак на людей, і міська влада повинна брати на себе витрати по лікуванню таких наслідків. моя думка краще створити місце для утримання безпритульних тварин.
На Вашу електронну петицію стосовно звільнення вулиць міста Кременчука від безпритульних собак та створення місця для утримання таких тварин виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області повідомляє наступне.
Піднята Вами проблема є актуальною для нашого міста. У міській програмі «Охорона тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2016 - 2020 р.р.» передбачено створення додаткового майданчика для тривалого утримання безпритульних  тварин.
Виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради Полтавської області ведуться перемовини з Міністерством внутрішніх справ України щодо передачі місту в оренду державного майна – нежитлового приміщення центру службового собаківництва площею 411,5 кв. м, розташованого за адресою: вул. Героїв Бреста, буд. 50 у м. Кременчуці, яке обліковується на балансі УДСО при УМВС України в Полтавській області.
Створення у місті притулку для тварин – є логічним продовженням комплексу заходів, що проводяться у ході реалізації міських Програм: «Охорона тваринного світу та регулювання чисельності бродячих та  безпритульних тварин на 2011 - 2015 роки», «Охорона тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2016-2020 р.р.».
Наразі на виконання міської  Програми «Охорона тваринного світу та регулювання чисельності  безпритульних  тварин  в м. Кременчуці на 2016 -2020 р.р.» профільним комунальним підприємством «Спецсервіс-Кременчук»  проводиться  робота  по  стерилізації  безпритульних  тварин, як ефективного методу для зменшення їх чисельності.
На цьому етапі жоден притулок, не може розмістити всіх безпритульних тварин, що є у місті. Спочатку має спрацювати стерилізація, яка  зменшує кількість безпритульних тварин, а вже потім, коли кількість тварин стане  контрольованою,  можна  буде  забирати  їх у притулок.
Проте, це зовсім не означає, що агресивні або хворі тварини  залишатимуться на вулицях міста. Вони підлягають  відлову і на вулицю вже не повертаються. Собаки, що проявляли агресію та являються здоровими, рекомендуються підприємствам міста для роботи по охороні об’єктів, також вони  користуються великим попитом для охорони приватних  домоволодінь.
КП «Спецсервіс-Кременчук» активно співпрацює з мешканцями  міста та волонтерами, які повідомляють про пересування бродячих тварин, сприяють у складанні та виконанні плану стерилізації,  повідомляють про можливі випадки прояву агресії з боку безпритульних тварин, що допомагає спеціалістам підприємства вчасно реагувати та попереджувати їх.
Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області та колектив КП «Спецсервіс-Кременчук» мають тверді наміри розв’язати проблему безпритульних тварин у м. Кременчуці ефективним та цивілізованим шляхом.

Міський голова                                          В.О. МАЛЕЦЬКИЙ