Відсутні необхідні щеплення для новонароджених! Зверніть увагу!
Шановний Віталій Олексійович! В медичних закладах вже майже рік відсутні щеплення БЦЖ незважаючи на те, що в Кременчуці за 2015 рік в двічі виросла смертність від туберкульозу. Також відсутні щеплення від гепатиту та інші обов"язкові вакцини. У зв"язку із цим, просимо Вас розібратись із причинами відсутності вакцин,забезпечити своєчасність виконання щеплень та взяти під особистий контроль ситуацію яка склалась. У разі необхідності виділити кошти з міського бюджету.
Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області на Вашу електронну петицію стосовно відсутності в місті вакцин для проведення обов’язкових щеплень дітей, в тому числі і  вакцини БЦЖ, повідомляє.
В країні запроваджено централізовану закупівлю препаратів для вакцинації дітей в лікувальних закладах, яку здійснює Міністерство охорони здоров’я України. Розподіл між регіонами проводиться згідно визначених потреб. На початку року особами, відповідальними за даний напрямок роботи в місті, сформована заявка на вакцини для мешканців міста на рік, яка була надана до Обласного центру імунопрофілактики, якій отримує препарати для щеплень з ДП «Укрвакцина» та проводить розподіл між адміністративними територіями області.
В попередні роки деякі імунобіологічні препарати (туберкулін, антирабічні препарати та інші) закуповувались лікувальними закладами за кошти місцевого бюджету, але з середини 2015 року це стало неможливим, у зв’язку із вилученням цих препаратів з Державного реєстру лікарських засобів.
Вакцина БЦЖ, яка використовувалась на території України протягом тривалого часу, була виробництва Росії. На даний час, у відповідності до пункту 10 частини першої ст. 4 Закону України «Про санкції», до одного з видів санкцій внесено заборону державних закупівель товарів, робіт та послуг походження з іноземної держави, до якої застосовано санкції згідно з цим Законом. Нові джерела постачання вакцини БЦЖ в Україну, які б забезпечили у повній мірі потреби міста, поки що не налагоджені.
Необхідно підкреслити, що питання закупівлі препаратів для щеплення дітей знаходиться під безпосереднім контролем Міністерства охорони здоров’я України. За інформацією, отриманою від заступника міністра охорони здоров’я України Василишина Р.Й, дані види вакцини надійдуть до Міністерства охорони здоров’я України через фонд ЮНІСЕФ восени 2016 року.

Міський голова                                        В.О. МАЛЕЦЬКИЙ