Про усунення Кременчуцькою міськрадою та виконкомом порушень Закону «Про доступ до публічної інформації»
Шановний міський голово! Просимо вас зробити роботу міської влади відкритою та прозорою. Не приховуйте від громади важливу інформацію, яка необхідна для ефективного контролю за використанням бюджетних коштів, за діяльністю комунальних підприємств, за ухваленням рішень місцевою владою.. Наші вимоги: 1) Оприлюднювати за 20 днів до прийняття проекти рішень Кременчуцької міської ради та виконкому; 2) Оприлюднити на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних data.gov.ua та на веб-порталі Кременчуцької міської ради відкриті дані відповідно до переліку, вказаному в Постанові КМУ № 835 від 21.10.2015 року “Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних”. Відкритість влади – це усунення передумов для корупції, можливість громади брати участь у прийнятті рішень, рівні умови для конкуренції в бізнесі.
Електронна петиція щодо дотримання Кременчуцькою міською радою та виконавчим комітетом міської ради вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та постанови Кабінету Міністрів України № 835 від 21.10.2015 року “Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних”, подана Вами, розглянута, у зв’язку з чим повідомляємо про наступне.
Робота виконавчого комітету Кременчуцької міської ради та її структурних підрозділів спрямована на забезпечення законності, публічності, прозорості в процесі своєї діяльності.
Так, підготовчу роботу щодо реалізації норм, передбачених постановою Кабінету Міністрів України № 835 від 21.10.2015 року “Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних” (далі – постанова №835), розпочато нами у жовтні 2015 року.
Нині на веб-порталі Кременчуцької міської ради та її виконавчого комітету розміщено:
- перелік земельних ділянок, що пропонуються для здійснення забудови https://kremen.gov.ua/index.php/branches/page/457;
- відомості щодо комплексних схем розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності  https://kremen.gov.ua/index.php/branches/content/index/id/2136;
- інформацію про рекламні засоби та перелік розповсюджувачів реклами, що отримали дозвіл на розміщення зовнішньої реклами https://kremen.gov.ua/index.php/branches/page/438;
- звіти про виконання бюджету https://kremen.gov.ua/index.php/branches/list/36;
- інформацію про організаційну структуру виконавчого комітету міської ради https://kremen.gov.ua/index.php/rozdil/miska_vlada/komitet/struktz;
- перелік комунальних підприємств, установ, закладів https://kremen.gov.ua/index.php/branches/content/index/id/390;
- перелік майна комунальної власності, що передано в оренду https://kremen.gov.ua/index.php/branches/content/index/id/2168

та інша важлива інформація про діяльність виконавчого комітету міської ради та її структурних підрозділів.
Для зручності користувачів веб-порталу зараз всі набори даних зводяться до єдиного підрозділу «Набори відкритих даних» у розділі «Публічна інформація».
Частина наборів даних перебуває в стадії розробки та адаптації до вимог постанови №835.
Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області зареєстровано на єдиному державному веб-порталі відкритих даних DATA.GOV.UA та проводиться розміщення на ньому відповідної інформації.
Необхідність проводити належну роботу з оприлюднення наборів даних доведено до відома усіх розпорядників публічної інформації виконавчого комітету міської ради.
Оприлюднення проектів рішень Кременчуцької міської ради та її виконавчого комітету відбувається відповідно до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» та з урахуванням норм законодавства, коли інші закони встановлюють інші терміни або сформульовані таким чином, що їх неможливо виконати з дотриманням вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Міський голова                                                        В.О.МАЛЕЦЬКИЙ